Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Találd meg Te a kincset Hochkönigen!

Hochkönig síparadicsom tökéletes úti cél a téli sportok kedvelőinek, ez a síterep ugyanis minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy igazán kellemes és feledhetetlen vakációknak legyen helyszíne. A gyönyörű természeti környezet, a kiváló hóviszonyok, a jó minőségű pályák végtelen hálózata, az ínycsiklandó illatokat árasztó hütték és a szívet-lelket melengető napsütés csak néhány azon tényezők közül, amelyek Höchhönig terepét kiemelkedővé teszik az egytől egyig remek ausztriai síközpontok között.


Hochhönig ráadásul évről évre bővíti a sípályákon kívüli szolgáltatások és programok kínálatát is, amelyek között már megtaláljuk az egyik legújabb keletű sportlehetőséget is, a geocachinget. A játék során a résztvevők egy elrejtett láda (geoláda) lelőhelyét GPS eszközök segítségével derítik föl. A high-tech kincsvadászat ma már a világ számos országában elterjedt sportág: a játék megszületését az egyre fejlettebb GPS rendszer tette lehetővé a kétezres évek elején, amely ekkor már nagyon pontos helymeghatározásra vált képessé.


A geocaching szabadtéri környezetben, évszaktól függetlenül bármikor játszható. Hochkönig síközpontban a játékot vastag hóréteggel borított terepen játszhatjuk, ami külön izgalmat jelent a tájékozódási versenyben. A résztvevők csapatokat alkotnak, GPS készüléket kapnak a kezükbe, ezután pedig különféle nyomok és apró rejtvények segítségével kerülhetnek szerencsés esetben egyre közelebb, vagy éppen egyre távolabb az elrejtett kincstől. A GPS eszközök használata ugyanis egyáltalán nem jelenti azt, hogy a láda rejtekhelyét gyorsan és könnyen megtalálhatjuk: ügyességre és logikára is szükség van az expedíció sikeres teljesítéséhez!


A játék nem csak a legújabb technológiák használatáról, hanem tájékozódási, logikai és együttműködési képességünk próbatételéről, valamint a csapatmunkáról is szól. A geocaching remek szórakozást ígér az egész családnak, ráadásul remek alkalmat nyújt arra is, hogy felfedezzük Hochkönig sípályákon kívül fekvő, csodálatos természeti adottságokkal rendelkező területeit is.


A geocachinget egyelőre még kevés európai síközpontban lehet kipróbálni, így érdemes Hochkönig terepén kihasználni a remek lehetőséget, hogy megismerkedhessünk ezzel a hamisítatlan huszonegyedik századi kincskereső játékkal. Az induló expedíciók időpontjaival kapcsolatban a Mühlbach am Hochkönig Turisztikai Irodában tájékozódhatunk.
 

sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: