Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Tarts velünk a mesebeli Hófaluba!

A Tirol tartományban található Sölden Ausztria egyik legjobb és legnépszerűbb síterepének számít. Az összesen 148 kilométer hosszan elterülő sípályák két gleccsert is magukba foglalnak és változatos sportolási lehetőségeket kínálnak mind a síelők, mind a snowboardosok számára. A síelésben megfáradt vendégeket számtalan hütte, vendéglő és éjszakai bár várja, ahol kipihenhetik fáradalmaikat.

 

 

És ez még nem minden! Söldenbe utazva egy igazán különleges élményben is részünk lehet, ha meglátogatjuk az Európában kuriózumnak számító söldeni hófalvat. Ezt semmiképpen ne hagyjuk ki, ha téli vakációnkat Söldenben vagy a környékén töltjük.

 

 

A 2700 méteres magasságban található hófalu (Schneedorf) kizárólag hóból és jégből épített iglukból áll, melyeket eszkimó mintára hoztak létre. A tizennyolc darab iglu csillag alakban helyezkedik el és közlekedő folyosók kötik össze őket.

 

 


A hófaluban többféle programot kínálnak az ide látogatóknak. Biztosan felejthetetlen élményt nyújt egy igluban töltött éjszaka, hiszen természetesen erre is van lehetőség. Gyertyafény éjszaka néven a hófalu egy igazán különleges élményt nyújt az ide érkező szerelmespároknak, akik egy kétszemélyes igluban pezsgőt kortyolgatva a benti melegből élvezhetik a csodálatos havas táj látványát az éjszakában.

 

 

Az igazán merész látogatók pedig akár a szabadban is eltölthetnek egy éjszakát, természetesen a megfelelő felszerelésekkel ellátva, tapasztalt kísérők társaságában.
Mindezek mellett a vendégeknek olyan igazi kalandokban is része lehet, mint az iglu építés. Ha a felkészült és segítőkész helyi alkalmazottak segítségével sikerül tökéletes iglót építeni, akkor akár benne is tölthetjük az éjszakát!

 

 

Emellett olyan érdekes dolgokat is elsajátíthatunk, mint a lavinajelző készülék helyes használata vagy a hóból tea főzés, és megismerhetünk mindenféle egyéb túlélési technikát és trükköt, melyek elengedhetetlenek ha az ember bajba kerül a zord időjárási körülmények között.

 


A négy és kétszemélyes lakó igluk mellett egy hatalmas, közösségi helységnek használt, szobrokkal díszített központi iglu és iglu bár is áll a hófaluban.

 


A söldeni hófalu iglujai Európa egyik legkülönlegesebb szállodájának számítanak, amely szerencsére nekünk, magyaroknak is elérhető távolságban van. Ha alkalmunk nyílik rá, ne habozzunk meglátogatni a hófalvat és amennyiben pénztárcánk megengedi, feltétlenül töltsünk egy éjszakát az igluban, biztosan izgalmas és csodálatos élményben lesz részünk!

Sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: