Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Véletlenül fedezték fel a lélegzetelállító palotát!

Az osztrák Alpok egyik leggyönyörűbb természeti jelensége, a hintertuxi Jégpalota feledhetetlen élményt ígér minden látogatója számára. A Hintertux síparadicsom területén található természetes „műalkotást” utánozhatatlan hangulata miatt sokan nem csak Tirol régió, hanem egész Ausztria legérdekesebb és leglélegzetelállítóbb látványosságának tartják.

 


A jégbarlangok hálózatából álló palota 3250 méteres magasságban, a Hintertux gleccser csúcsán helyezkedik el. A palota csarnokai természetes módon jégből alakultak ki, és számos gyönyörű szoborszerű alakzatot rejtenek. Az emberi beavatkozás nélkül kialakult jégformációk hibátlanok: a természet egyedülálló műalkotásai, amelyeket emberi kéz sem tudna tökéletesebben létrehozni. A különleges hangulathoz hozzájárul a színes megvilágítás és az elképesztő akusztika is, amely afféle fantáziavilággá varázsolja a lélegzetelállító csarnokokat, amelyek a gleccser mélyén helyezkednek el: olyan titokzatos helyen, ahová nagyon ritkán van lehetőségünk betekinteni.

 


A jégpalotát 2007 augusztusában egy hegyi túra során véletlenül fedezték fel. Mielőtt a jégbarlangokat látogathatóvá tették a turisták számára, másfél éven keresztül rendszeresen ellenőrizték a gleccser belsejének mozgását. Szakértők végül megállapították, hogy a jégfalak mozgása elhanyagolható, így a jégpalotát 2008 novemberében biztonságossá nyilvánították, és megnyitották a közönség előtt. Azóta a jégpalota Hintertux síparadicsom egyik legvonzóbb látványossága lett, ahova ma már hagyományos körbevezetés, és tudományos magyarázatokkal bővített idegenvezetés keretében is ellátogathatunk.
Jegyeket a felvonók legmagasabb állomásán elhelyezett információs ponton (InfoPoint) és a Gefrorenen Wand kilátóhelyen lehet vásárolni: ez utóbbi helyről vezet ugyanis a jégpalota bejáratához vezető útvonal. A hagyományos 60 perces látogatás ára felnőttek számára 8 euró, gyerekeknek pedig 4 euró. Ha azonban kíváncsiak vagyunk a gleccserek működésére, valamint a jégpalota kialakulásának okaira és magyarázatára, akkor érdemes a két órás tudományos idegenvezetést választanunk: ennek ára felnőttek részére 16, gyerekeknek pedig 8 euró. (Vegyük figyelembe, hogy bankkártyával csak az információs ponton lehet fizetni.)

 


Hagyományos körbevezetést naponta hat alkalommal, 9.30 és 14.30 kötött 60 perceként szerveznek, tudományos bemutatóval egybekötött látogatásra azonban naponta csak két időpontban, 10 órakor és 14 órakor van lehetőség. A jégpalota megtekintése életre szóló élmény, ráadásul csodálatos fényképekkel térhetünk innen haza, az idegenvezetők ugyanis a fotózásra legalkalmasabb pontokat is megmutatják!

 

sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: