Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

A síelő indiánok hazája Breuil-Cervinia...

Olaszország észak-nyugati részén, a festői Aosta völgyben fekszik Breuil-Cervinia síközpont, Itália egyik legjelentősebb síterepe. A népszerű síállomás a festői Alpok egyik legmagasabb hegye, a Monte Cervino (német nevén Matterhorn) közelében helyezkedik el: az Alpok legnemesebb hegycsúcsának nevezett, 4478 méter magas orom látványa különös varázst kölcsönöz Breuil-Cervinia síparadicsomnak.

 


A síállomás 150 kilométernyi sípályával büszkélkedhet, amelyek felén hóágyú berendezés is működik, amely időjárási változások esetén is fenntartja a síeléshez szükséges körülményeket: így valamennyi sípálya megszakítás nélkül használatban van. A síterep tengerszint feletti magassága 2050 és 3480 méter között váltakozik, a síelők kényelmét pedig huszonhárom felvonó biztosítja, amelyek nagy része a közelmúltban teljes felújításon esett át.

 

 

Breuil-Cervinia magas fekvésének köszönhetően mind a hó mennyisége, mind pedig minősége kiváló: a körülmények itt olyannyira ideálisak a téli sportok űzéséhez, hogy a látogatók 5,5 kilométeren a nyári hónapokban is hódolhatnak sí-szenvedélyüknek.

 


A síparadicsom területén egy körülbelül egy kilométeres pályarészt különítettek el snowboard- és síversenyek megrendezésére, melyeknek megtekintését nem hagyhatják ki a téli a sportok rajongói. Egy 400 méter hosszú és 100 méter széles területen terül el az Indián Parknak elnevezett, kiválóan felszerelt freestyle-terep, amelyen snowboardozók és síelők egyaránt gyakorolhatják merész manővereiket, miközben ritmusos zene fokozza a buli-hangulatot.

 

 

Breuil-Cervinia síparadicsomának üzemeltetői joggal büszkék arra, hogy sem a hagyományos síterepekre, sem a hó-parkra nem jellemző a hosszú sorban állás, köszönhetően a megfelelő számú sífelvonónak.

 Breuil-Cervinia a hagyományos téli sportok mellett számtalan különleges szórakozási és sportolási lehetőséget kínál az idelátogatóknak: természetes jégborítású gokart-pályával, hótalpas sétaútvonalakkal, éjszakai hókerékpár-, és hócsónak-túrákkal tehetjük még élvezetesebbé Cerviniában töltött téli vakációnkat.

 

 

Az izgalmak azonban akkor sem érnek véget, ha mindezeken túl vagyunk: a jégvízesések látványa önmagában is felejthetetlen élmény, itt azonban arra is lehetőségünk van, hogy szakképzett hegymászók kíséretében megmásszuk a kristályfalakat.

 


Akár a festői környezet, akár a számtalan sportolási lehetőség vonz minket Cerviniába, abban biztosak lehetünk, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodva, energiával feltöltődve érkezünk majd vissza a hazai télbe.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: