Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Éljen az Alpesi Sí Világkupa!

A síelés csodálatos sportjának nem csak a művelése, hanem a nézése is fantasztikus élményeket nyújt. Fokozottan igaz ez arra, ha egy versenyt van lehetőségünk végigélvezni, hiszen a profi síelők mozgásának csodás látványához hozzáadódik a versenyzés izgalma is. Szerencsére minden évben megrendezik az Alpesi Sí Világkupa futamokat az egész világ, így Európa nagyobb síterepein is, ezért bárki részesülhet abban a különleges élményben, hogy végignézheti valamelyik sí versenyszám futamát.

Az Alpesi Sí Világkupáért a versengés öt kategóriában zajlik: szlalomban (műlesiklás), óriás műlesiklásban, úgynevezett szuper G-ben (ez a legfiatalabb versenyszám, gyakorlatilag átmenetet képez a szlalom és az óriás műlesiklás közt), lesiklásban és a szuper kombinációban, ami a szuper G egyik változata. A versenyzők a futamokon pontokat kapnak teljesítményük alapján és a szezon végén kihirdetik a kategóriák győzteseit, valamint egy abszolút győztest, aki a legtöbb pontszámot gyűjtötte a verseny során.

A dicsőség mellett jelentős pénznyereményt is hazavihetnek a bajnokok. Az Alpesi Sí Világkupa versenysorozata hagyományosan Söldenben veszi kezdetét, természetesen egy fantasztikus nyitó ünnepség kíséretével. 

A versenysorozatnak ezután még egy európai helyszíne lesz, majd Amerikába és Kanadába költözik, ahonnan csak decemberben tér vissza Franciaországba, Val d’Isère síterepére, ahol a nők szuper kombináció és szuper G a férfiak pedig műlesiklás és óriás műlesiklás futamokon mérhetik össze képességeiket.

A versengés ezután az olasz Val Gardenában folytatódik a férfiak lesiklás és szuper G versenyszámaival. Majd ezután Bad Kleinkirchheim-ben kerül sor női futamokra szuper G-ben és lesiklásban. Később a közelmúltban felújított és modernizált bolgár Bansko síterepére irányul a sportvilág figyelme, itt rendeznek lesiklás és óriás műlesiklás kategóriában futamokat a férfi versenyzőknek. Banskóban a hölgyek is kipróbálhatják magukat lesiklást és szuper G versenyszámokban.

Természetesen számtalan más európai helyszínen is rendeznek futamokat a síszezon alatt, egészen március végéig, a szezonzáró fináléig. Ha a versenyben rendezőként részvevő síterepek valamelyikére tervezzük téli vakációnkat, érdemes megfontolnunk az időpontválasztást, hiszen az Alpesi Sí Világkupa valamely futamának végignézése biztosan emlékezetes momentuma lesz utazásunknak. Ezért amennyiben alkalmunk adódik a verseny idején az adott síterepre utazni, ne hagyjuk ki ezt a páratlan lehetőséget!

Sionline.hu (Michelberger Anna)