Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Fashion & Style a sípályán...

A síruhák tervezői kezdetben kizárólag arra törekedtek, hogy a készülő ruhadarabok megvédjék viselőjüket a sípályán uralkodó széltől és hidegtől. Ahogyan azonban a síelés fokozatosan téli divatsporttá vált, úgy egyre stílusosabb síruhák és kiegészítők jelentek meg a boltokban és a kifutókon. Ma már a híres divatkreátorok őszi-téli kollekciójának is részét képezik a kifejezetten síeléshez ajánlott darabok: Gucci, Chanel, Stella McCartney és Jil Sander rendszeresen tervez különleges, ám kevésbé praktikus sínadrágokat, overallokat, dzsekiket és síléceket azok számára, akik a sípályákon is a feltűnő öltözéket kedvelik.

 

 


Mielőtt adnánk némi ízelítőt a híres divatházak sí-kollekciójából, lássuk, milyen kritériumoknak kell megfelelnie a sípályán viselt öltözetünknek, bármely árkategóriából is válasszuk meg az egyes darabokat. A ruházat megválasztásakor a rétegesség a legfontosabb feltétel.

 

 

A testhez – különösen a mellkas területén – szorosan illeszkedő hosszú ujjú póló és hosszú szárú nadrág növeli a hőérzetet; a műszálas, esetenként gyapjúalapú pulóver megvédi testünket a hidegtől; a felső rétegen viselt impregnált sí kabát és sínadrág a nedvességtől és széltől óvja meg viselőjét.

 

 

Igazán hideg napokon akár két réteg alsóruházat is javasolt lehet, de minden esetben fontos, hogy bármikor levehessünk egy-egy réteg ruhát magunkról, ezzel igazodva a napközbeni hőmérsékletingadozáshoz. Lábfejünket szintén két réteg zoknival védhetjük meg a hideg ellen: egy réteg pamut, és egy réteg gyapjú zokniban biztosan elkerülhetjük az igazán kellemetlen lábfázást.

 


Míg ruházatunknak elsősorban a kényelem, a rétegesség és a hideg elleni védelem kritériumának kell megfelelnie, addig kiegészítőinket sokkal szabadabban, egyéni stílusunknak megfelelően választhatjuk meg. Különösen a sapkák, a kesztyűk és a sí-szemüvegek kiválasztásakor engedhetjük szabadon fantáziánkat, játszhatunk a színekkel, a mintákkal és az anyagokkal. Ha követni szeretnénk a legújabb trendeket, válasszunk usánkaszerű műszőrme sapkát és pompomokkal díszített, vidám gyapjúkesztyűt!

 

 

Végül lássuk, hogy a híres divatkreátorok milyen öltözéket álmodtak meg 2011-ben a sípályákra. Chanel tervezői fekete-fehér, geometrikus mintázatú, fekete szőrmesapkával kiegészített síruhában képzelik el az igazán trendi síelőt. Stella McCartney ezzel szemben egy tiszta fehér, angyali sí-öltözetet álmodott meg, a hatvanas évek futurista irányzatát követve.

 

 

Jil Sander szintén a hatvanas évekig nyúlt vissza inspirációért: ő fekete, kék és zöld színekben pompázó, minimalista stílusú pulóvereket vonultatott fel a kifutón.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)