Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Val di Fiemme-i programajánló

A Val di Fiemme síterep Olaszország egyik legszebb völgyében fekszik, változatos és jó minőségű pályarendszere miatt méltán kedvelt a magyar síelők körében is. Ha a síelésnél és a téli sportok élvezeténél is többre vágyunk utazásunk során, akkor Val di Fiemme különösen vonzó úti cél lehet számunkra, hiszen számtalan érdekes programmal várják itt a síelőket a szezon teljes ideje alatt. Lássuk, milyen különleges eseményeken vehetünk részt, ha januárban utazunk a Val di Fiemme síterepre.


Január elején különleges történelmi vonatkozású eseményre kerül sor Val di Fiemme-en. A helyiek ilyenkor emlékeznek meg a sötét középkori boszorkányégetésekről, melyek 1500 és 1505 között zajlottak a régióban. Természetesen ma már senkit sem égetnek meg, hanem este egy igazán látványos fesztivált tartanak, amin több százan vesznek részt korhű ruhákba vagy éppenséggel boszorkánynak öltözve. Az eseményt a Pieve Parkban tartják, ott ahol a múltban sor került a boszorkányok máglyára vetésére. Ha szeretjük a történelmet, vagy érdeklődünk a régi hagyományok iránt, akkor feltétlenül érdemes megtekintenünk a fesztivált, amely kiválóan és hitelesen idézi meg az elmúlt korok hangulatát.


A régióban több síversenyt is rendeznek, ezeken is élmény részt venni nézőként. A női síugrás világkupa futamát szokták itt tartani, amelyhez több érdekes esemény is kapcsolódik. Január közepe táján, a versenyzők megérkezésekkor este welcome drinkkel és zeneszóval köszöntik őket és a drukkereket Predazzo főterén, utána pedig egy csak nőkből álló zenekar ad koncertet a Poldo Pubban. Érdemes tudni, hogy a női világkupát pink kupának is szokták nevezni, így hagyomány, hogy a versenyen a nézők is viselnek valamilyen rózsaszín ruhadarabot vagy kiegészítőt ezzel is tisztelegve a sportolók előtt.


Januárban még a Topolino Trófea két napos versengését tekinthetjük meg, amely egy igen rangos síverseny gyerekeknek. Európa minden tájáról érkeznek ifjoncok Val di Fiemme-be hogy megmérettessék magukat. A verseny egy hangulatos nyitó ünnepséggel veszi kezdetét, ahol az összes versenyző felvonul zeneszóval kísérve. A gyerekek korosztályonként és nemenként elkülönítve versenyeznek összesen nyolc kategóriában. A Topolino Trófea a versengés és a szórakoztatás mellett egy igen nemes célt is szolgál, a nevezési díjak egy részével hátrányos helyzetben élő gyermekeket támogatnak a világ minden táján.


Január végén pedig megrendezik a Marcialonga cross country nemzetközi síversenyt a sí régióban. A verseny Moenából indul, az útvonal áthalad Val di Fassán, a végcél pedig Cavalese. Ha szeretjük a síversenyeket feltétlenül érdemes ellátogatnunk Cavalésébe ahol üdvözölhetjük és lelkesíthetjük a befutókat.

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: